2023 ben 30 éves a MUSTAFA Étterem Siófokon, az évek során sok változáson keresztül ment az éttermünk,1993-ben csak egy kis büfé jelleggel Mustafagyros névvel kezdtünk,családi vállalkozásként. Jöttek mentek az évek és a szezonok,de mindig a szemünk előtt lebegett a cél, hogy egy nagy vendéglátó egység legyünk,nem is akár milyen!!! Kezdetben a keleti ízekkel foglalkoztunk, azon belül az arab íz világgal.

Mustafagyros a 90es években

Hagyományosan készül nálunk a leghíresebb arab éttermi étel, a SHAWARMA (Gyros). Magyarországon az emberek nincsenek a bárányhúshoz szokva, az arab világban pedig nem eszünk sertéshúst, ezért a középutat választottuk… a pulykahúst. Azon belül a felső combját találtuk a legmegfelelőbb alapanyagnak a SHAWARMA (Gyros) gyártásához. Mivel hogy szárnyas hús, de mégis hasonlít a vörös húsokhoz. Megőrizve a hagyományokat a Gyros készítésben tradicionális fűszereket használunk. A friss hús, elegendő időt kap a páclében.

Mustafa Étterem

Az igazi titok abban rejlik, hogy ezt a folyamatot nem gépek végzik hanem a tulajdonos…aki nem bízza a véletlenre a dolgot. Ő maga készíti a fűszeres pácot,utána felfűzi a húst a nyársra, a vállalkozás kezdete óta!!!!

Kemencés Gyros csak a Mustafa Étteremben kapható.